Κωδική ονομασία: Σκαλωσιά

Καλησπέρα λοιπόν. Οργανώνουμε ακόμα ένα μιτάπ γιατί σας έλειψα το ξέρω. Το εξηκοσιοστό εβδομηκοστό τρίτο πάιθές μιτάπ θα γίνει στο ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ. Αυτό εδώ τώρα θα το κάνουμε κανονικά στο κόχο γιατί το μαλλιαρό πορτοκάλι δε μας επιτρέπει πλέον την είσοδο στην αμερική (άμα πάθω τίποτα δεν ήταν αυτοκτονία).

Οπότε, την άλλη Παρασκευή 24 του μήνα (ΤΗΝ ΆΛΛΗ, ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΑΥΤΗ, 24) στις 8 η ώρα ελάτε στο κόχο να τα πούμε.

Επίσης, σε ΠΑΓΚΟΖΜΙΑ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΩΤΗΤΑ, παρουσιάζουμε μία ΜΩΝΑΔΗΚΗ ΚΕΝΟΤΩΜΙΑ του πάιθές, το ΧΑΡΝΤΚΟΡ ΠΑΙΘΕΣ, το οποίο είναι μία μισάωρη-σαραντάλεπτη παρουσίαση για πολύ σκληρά θέματα όπως αυτά που είδαμε στα δύο τελευταία μιτάπ.

Την πρώτη παρουσίαση του hardcore θα την κάνει ο φίλτατος φίλος και supervillain Δρ Κίττας, ο οποίος όπως καταλαβαίνετε μας ανάγκασε να φτιάξουμε ξεχωριστό κομμάτι του μιτάπ για να βάλουμε τις παρουσιάσεις τους, γιατί στα προηγούμενα είχαμε δύο άτομα στο κοινό με καρδούλες στα μάτια και τα υπόλοιπα ήταν με ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι με ένα πριόνι να κόβει έναν κορμό.

Οπότε λοιπόν, όποιος θέλει να έρθει μαζί μας να παρακολουθήσει παρουσίαση η οποία θα εμβαθύνει στα εσώψυχα της Python και θα έχει τίτλο “Descriptors: The magic behind attribute access in Python”, να έρθει από τις 7:15 εκεί.

Οι υπόλοιπες, κανονικές παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν συνταγή για πατάτες τηγανιτές και πώς να περπατάς χωρίς να πέφτεις, για αποτοξίνωση από τα προηγούμενα. Μαζί με αυτά, θα έχουμε επίσης:

Το φίλο Στέλιο, τη μεγάλη αυτή περσόνα της πόλης με πάνω από δέκα εκατομμύρια συνολικά downloads των εφαρμογών του στο App Store (αλήθεια είναι, πάτε δείτε), ο οποίος θα παρουσιάσει πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν αισθητήρα κίνησης με Micropython σε ESP8266 ο οποίος θα ελέγχει απευθείας μία WiFi λάμπα YeeLight (και ναι, προφανώς από μένα ζήλεψε και έβαλε τη μαμά του να του πάρει ό,τι παιχνίδι είχα κι εγώ).

Εμένα, που θα παρουσιάσω ΓΚΡΑΦΚΙΟΥΕΛ (όχι αυτός που κυνηγάει τα στρουμφάκια, το άλλο με τα άπι). Η GraphQL είναι ένα νέο πρωτόκολλο για να φτιάχνουμε API πάνω από το ΕΙΤΣΤΙΤΙΠΙ (ΧΤΤΠ), η οποία ενδείκνυται πολύ περισσότερο για διάφορα πράγματα για τα οποία καταριόμαστε το REST και τον Roy Fielding. Αν θέλατε ποτέ να κάνετε μια εφαρμογή CRUD αλλά το ΡΕΣΤ σας έφαγε την ψυχή, αυτή η παρουσίαση είναι για σας.

Όπως πάντα, και για να κλείσω την περιγραφή που πάντα λέω “αυτή τη φορά βαριέμαι να γράφω, θα πω μόνο ημερομηνία, χώρο και παρουσιάσεις” και πάντα μου βγαίνει η λογοδιάρροια λες και έκανα κλύσμα με γύρο από τον Πρασσά, μετά το μιτάπ έχει ποτά μέχρι νωρίς το πρωί, και μετά μπουγάτσα στο Γιάννη (ξέρει αυτός).

Αυτά, τα λέμε εκεί!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.