Κωδική ονομασία: Berkeley

Pythonίστες και Pythonίστριες,
τώρα που άνοιξε ο καιρός και ήρθε σχεδόν το καλοκαίρι, είναι ώρα να κλειστούμε σε ένα δωμάτιο βραδιάτικα και να μιλήσουμε για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τον καιρό ή το καλοκαίρι. Το επόμενο meetup θα γίνει την Τετάρτη στις 13, οπότε βγάλτε τα ψίχουλα από τα γένια σας (προφανώς όχι αν είστε γυναίκα, τότε τα ψίχουλα μπορούν να μείνουν γιατί είναι γοητευτικά) και ελάτε στο Coho να μιλήσουμε για θέματα.

Τα θέματα θα είναι δύο θέματα:

Θέμα 1

Θέμα 2

Όπως βλέπετε, οι παρουσιάσεις είναι σούπερ εκπληκτικές. Σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια, στην πρώτη θα παρουσιάσω εγώ γενικά θέματα ασφαλείας στο Web και πώς να τα αποφύγετε (ή πώς να χακάρετε κανένα site αν είστε εγκληματίες, ξέρεις εσύ ποιος είσαι). Θα μιλήσω για XSS, CSRF, brute force, το άλλο το παλιό με τα SQL statements, πώς να αποθηκεύετε κωδικούς χρηστών, πώς να κρυπτογραφείτε δεδομένα, κτλ. Μην το χάσει κανείς, γιατί ο Γιάννης, 28 χρονών από την Καβάλα που το έχασε, χακάρανε την εταιρεία του και ΠΕΘΑΝΕ, ενώ η Μαρία, 24 χρονών από τη Σπάρτη που δεν την έχασε, αγόρασαν την εταιρεία της για ένα εκατομμύριο νομίσματα και βρήκε τη γυναίκα της ζωής της.

Η δεύτερη παρουσίαση θα την κάνει ο Θοδωρής ο Πλούμης, και θα έχει θέμα Ansible deployments. Κι αυτή εξίσου φανταστική, και επίσης μην τη χάσετε.

Επίσης, το άλλο μεγάλο θέμα είναι ότι είμαστε πλέον ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ MEETUP ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (εκτός από το node, αλλά ποιος να συναγωνιστεί το πουκάμισο του Πολυχρονάκη;) (και επίσης εκτός από όλα τα άλλα που δεν κοίταξα) (πάντως το Ruby το πατάμε (πλάκα κάνω, αγαπάμε Ruby (όχι δεν κάνω πλάκα (τελικά κάνω))))!!!1ένα

Θα γιορτάσουμε αυτό το γεγονός με το να φοράω λίγο καλύτερο μπλουζάκι από τα κανονικά μου (αν πάθω τίποτα καλέστε το 166). Επίσης, αν είμαι σε ιδιαίτερη διάθεση για πάρτι, μπορεί να βάλω ένα εικονίδιο με βουβουζέλα στην παρουσίαση, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θέλω να το τραβήξω τόσο πολύ.

Αυτά από μένα, όπως πάντα, το meetup θα διαρκέσει γύρω στις 6 ώρες, με το συνηθισμένο χώρισμα “2 ώρες μπλαμπλα, 4 ώρες μεθύσι”. Ελπίζω να σας δω όλους στις παρουσιάσεις, μην κάνετε πάλι το κλασικό που έρχεστε μόνο για ποτά, γιατί μονίμως βλέπω κόσμο στο Terra Antiqua που είναι εκεί από πριν αντί να έρθει στην παρουσίαση πρώτα.

Φιλιά σε όλους!
Σταύρος

This entry was posted in . Bookmark the permalink.