02/04/2017

Help

Ξεκινώντας κάτι πραγματικά τόσο πρωτοποριακό, είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσει κανείς τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν, μια που ακόμη κι εμείς τώρα τις ανακαλύπτουμε! Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να δημιουργήσουμε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα/ιστότοπο, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν και να συμβάλλουν. To TLab.io έχει πάρα πολλές δυνατότητες τις οποίες προσπαθούμε να εξηγήσουμε στις παρακάτω γραμμές, μη δυστάσετε να ρωτήσε ή να συμπληρώσετε κι εσείς ό,τι θεωρρείτε πως λείπει.
Αρχίστε λοιπόν να νιώθετε ως μέλη αυτής της κοινότητας και συμμετέχετε ενεργά!

Ιστότοπος

Ήδη έχετε κατανοήσει πως δώθηκε μεγάλη έμφαση στο να μπορεί κανείς να γραφτεί εύκολα στην κοινότητά μας, για τον λόγο αυτό, τα μέλη μπορούν να κάνουν άμεσα εγγραφή, αλλά και να συνδέσουν τους λογαριασμούς, που ήδη έχουν, στα social media. Υπάρχει υποστήριξη για login/register μέσω facebook, linkedin, github. Γιατί έιναι απλά περιττό, να θυμάστε έναν ακόμη κωδικό:)

Και τώρα που γράφτηκα τι;

Account
Στη σελίδα έχετε στην ουσία δύο προφίλ ενοποιημένα σε ένα:

Tο γενικό προφίλ, το οποίο μοιάζει αρκετά με το προφίλ σας στο facebook, linkedin, κτλ με δυνατότητες να αλλάξετε εικόνα προφίλ, “cover picture”, δημιουργία φίλων, να αναρτήσετε το επαγγελματικό σας προφίλ, σπουδές, κτλ. ή απλά μόνο να προσθέσετε τα Skills σας. Με το γενικό προφίλ, μπορούμε να γνωριστούμε καλύτερα και να σας είναι εύκολο να αναγωρίσετε τι γνώσεις που έχουν και τα υπόλοιπα μέλη του forum, με τα οποία αύριο μεθαύριο θα συμμετέχετε στα διάφορα projects.

Και το προφίλ σας στο φόρουμ, με όλες τις επιλογές για να επιλέξετε nickname, avatar, υπογραφή και δυνατότητα επιλογής για ποια θέματα ή projects θέλετε να δέχεστε άμεσα ειδοποιήσεις μέσω email κτλ.

Projects

Ως βασικό project είναι το IoT και το TTN (TheThingsNetwork). Η σελίδα με τα επιπλέον sub-projects θα εμφανιστεί όταν οργανωθούν οι σχετικές ομάδες εργασίας. Υπάρχουν ιδέες για αρκετά projects.
Διαβάστε αναλυτικά για το TheThingsNetwork

Ομάδες / Groups

[20/12/16]Προστέθηκε η λειτουργία για τις ομάδες. Έτσι για παράδειγμα η ομάδα Arduino (που αποτελείται από μέλη του meetup) μπορεί να έχει ξεχωριστό χώρο για να ανεβάζει τα projects της, να οργανώνει συναντήσεις και να δέχεται ειδοποιήσεις από την πλατφόρμα.

Events

Στη σελίδα των εκδηλώσεων εμφανίζεται ένα ημερόλογιο που περιλαμβάνει όλα τα προγραμματισμένα συμβάντα των ομάδων εργασίας, όπως και κάποιες κοινοποιήσεις από σχετικές εκδηλώσεις τρίτων.

Forum

Δημιουργήσαμε ένα φόρουμ για να ξεκινήσουν συζητήσεις, απορίες, ομαδικές παραγγελίες εξοπλισμού, οργάνωση ομάδων εργασίας κτλ.
Το θεωρούμε πολύ καλύτερο από τις ενοχλητικές λίστες αλληλογραφίας, και χρήσιμο εργαλείο για να μην ρωτάει ο καθένας τα ίδια πράγματα που στην πορεία θα έχουν ήδη απαντηθεί από άλλα μέλη.

Wiki

Σελίδες όπως η τρέχουσα, έχουν στηθεί με τη λογική του wiki έτσι ώστε το κάθε μέλος να μπορεί να συμβάλει στην προσθήκη περιεχομένου. Στην πορεία θα δημιουργηθούν αναλυτικά σελίδες για τεχνικούς όρους και οδηγίες για το καθετί που έχει να κάνει με IoT και TTN.

Άλλες χρήσιμες λειτουργίες και οδηγίες

  • Στη σελίδα Activity/Δραστηριότητα μπορείτε να παρακολουθείτε τις τελευταίες αλλαγές / ενημερώσεις που γίνονται στην πλατφόρμα
  • Το κάθε μέλος του site αλλά και τα μέλη των ομάδων μπορούν να οργανώνουν συναντήσεις με βάση την ημερομηνία και ώρα που βολεύει τους περισσότερους, χρησιμοποιώντας το Randes-Vouz που θα το βρείτε στο προφίλ σας.

Help

Αυτή η σελίδα 🙂

About

Περί του TLab.io