TLab News #6/2017

Γεια σας και πάλι! Μια που το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά πλέον ήρθε η ώρα για την μηνιαία μας ενημέρωση/επικοινωνία. Ενημερώνουμε λοιπόν όσους από εσάς δεν μας κάνατε ακόμη like στο facebook ή follow στο Twitter , πως το TLab άλλαξε και από αναγραμματισμός του IoT Lab έγινε το Τεχνολογικό Εργαστήρι της Θεσσαλονίκης! Η αλλιώς Thessaloniki’s Tech Lab ή αλλιώς το TLab.io έγινε πλέον TLab.gr! Αυτά για εσάς που αναρωτιέστε που είχε πάει η ιστοσελίδα μας [ πλέον η παλιά κάνει redirect στην νέα ]  🙂

Αυτό το καλοκαίρι η ομάδα μας μεγάλωσε και πλέον έχουμε βρεί και εργαστηριακό χώρο στην Κάτω Τούμπα για να μαζευόμαστε κάθε Τετάρτη και να δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένα hardware/software Projects. Εάν σας ενδιαφέρει κάποιο project και μπορείτε να συμβάλετε, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2111-988-708 (ναι σωστά είναι νούμερο Αττικής, δεν γράφτηκε λάθος!)  μια Τετάρτη απόγευμα και να περάσετε να μας βρείτε εκεί μετά τις 19.00. Πρέπει να πούμε πως ο χώρος δεν είναι χώρος εκδηλώσεων, αλλά εργαστήρι, συνεπώς αν νομίσετε πως θα δείτε μεγάλο projector και πολλούς να κάθονται (και να μιλάνε) και κάπου μπροστά έναν όρθιο να μιλάει, μάλλον κάπου κάνετε λάθος! Τις τελευταίες …14 Τετάρτες λοιπόν, εμείς, ερχόμαστε ο καθένας με τα υλικά και τα εργαλεία του και δουλεύουμε ταυτόχρονα. Εντάξει το παραδέχομαι όχι full time, έχει και brain-storming, μάσα κτλ.

Αν λερώνετε λίγο τα χέρια σας με κώδικα, ασχολείστε με arduino, raspberry pi, δίκτυα, ξέρετε να σχεδιάζετε σε 3D printer ή να χαράζετε σε Laser engraver, ή ξέρετε καλά μαγαζιά για παραγγελίες για πίτσες (όχι το τελευταίο δε το χρειαζόμαστε), μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να σας γνωρίζουμε από κοντά.

Όρισμένα από τα projects (ένα από τα οποία μπορεί να είναι και το δικό σας) ενδεχομένως να παρουσιαστούν και σε κάποια εκδήλωση ή στα πλαίσια των επόμενων σεμιναρίων που θα διεξαχθούν και φέτος με το καλό  στο OK!Thess.

 

 

One thought on “TLab News #6/2017

Leave a Reply